Leermap 2TSO

In deze leermap vind je leerbundels en studiewijzers. Ze helpen je in je groei naar een efficiënte studiemethode. Je zult de leermap samen met je klastitularis tijdens het klasuur doornemen. Je maakt er kennis met Courage, de leerhond en Thea, de geheugenrat.

Leerbundel Studiewijzer Inhoud
Start Taken? Maken! Je ontdekt het belang van het juist invullen van je schoolagenda en leert hoe je ‘taken maken’ best aanpakt. Ten slotte onderzoek je hoe je zelf met leren omgaat.
Orde en organisatie Orde en organisatie Wie orde heeft en zich goed kan organiseren heeft een voetje voor, levenslang. Sommige leerlingen kunnen hun lessen niet leren omdat ze hun cursus niet bij hebben, omdat hun cursus niet of onvolledig ingevuld is, of omdat ze slordig werken (ze kunnen hun eigen geschrift niet meer lezen). Anderen vinden hun boeken of taken niet meer terug. Nog anderen “vergeten” hun taken te maken.
De leerbundel “Orde en organisatie” wil je erop wijzen dat, wie ordevol werkt enorme leerwinst boekt.
Studiemethode OVUR-kaart Er zijn leerlingen die heel veel tijd in hun studie steken. Toch valt hun resultaat tegen. Wie studeert zonder studiemethode zal vroeg of laat geconfronteerd worden met een “puntentuimeling”. Je moet op actieve wijze met de leerstof omgaan. De op school aangeleerde studiemethode OVUR wil je studierendement verhogen.
Proefwerk 1ste trim Studiewijzer Proefwerk Zonder goede voorbereiding kan het resultaat van een proefwerk wel eens tegenvallen. Met de proefwerkplanner leer je een goede planning opmaken voor het proefwerk. Je krijgt ook enkele tips voor het maken van je proefwerk.
Plannen De 4 studieactiviteiten Steeds op hetzelfde moment de studie aanvatten leidt tot een vaste studiegewoonte.
De leerbundel “Studeren!” wil je aanzetten om met regelmaat en op vaste tijdstippen te werken. Een goede week- en dagplanning is daarbij een stevig houvast.
Studiekeuze Nog enkele maanden en het 2e middelbaar zit er op. Je staat voor een belangrijke keuze: welke studierichting zal je volgend jaar volgen?
Check it!  In het 1e semester kreeg je heel wat informatie over orde, organisatie, planning, studeren…
Heb je de tips gevolgd? Is alles nog in orde?
Proefwerk 3de trim.  Naast de ondertussen gekende proefwerkplanner krijg je enkele tips en tricks om het studeren voor het proefwerk goed aan te pakken.